Bransamente electrice Bucuresti

Bransamente electrice Bucuresti aeriene monofazate sau trifazate.

Cerinte pentru echipamente

Toate echipamentele utilizate vor trebui sa respecte cerintele minime de securitate si sanatate asa cum sunt ele prezentate in HG 1146/2006, Anexa 1 pct.3.3.
Echpamentele vor fi insotite de declaratie de conformitate si vor avea aplicate distinct si vizibil marcajul de securitate CE, conform art.16 HG457/2003,modificaya cu HG 1514/2003(cu exceptia contoarelor de energie electrica).
La proiectarea ,construirea si punerea in functiune a instalatiilor electrice se vor respecta prevederile Legii 319/2006, HG 1425/2006.

In executarea bransamentelor pe aria Municipiului Bucuresti in care activez, se utiliseaza obligatoriu materiale agreate de enel. In cazul bransamentelor electrice aeriene monofazate sau trifazate se vor utiliza cabluri de tip ENEL ,iar in cazul blocurilor de masura si protectie in care se vor monta echipamente de masurare a energiei se utiliseaza doar blocuri de masura si protectie din polistiren armat cu fibra de sticla ( PAFS) editia 3 .

bransament electric monofazat

Bransament electric monofazat

Blocul de masurare si protectie pentru bransamente electric monofazat/trifazat, ca parte a instalatiei de alimentare cu energie electrica a grupurilor de masurare in montaj direct(mono sau trifazate),reuneste intr-o singura incinta sau in constructie modulata ,echipamentul de masurare si protectie care asigura conexiunea dintre bransamentul monofazat/trifazat aerian al ENEL-ului si coloana monofazata/trifazata a instalatiei de utilizare a utilizatorului.

Pentru fixarea blocului de masurare si protectie se vor utiliza cleme speciale de prindere atat pe stalp cat si pe peretele imobilului. Este interzis fixare in perete in cazul in care blocul de masurare si protectie este incastrata in tencuiala fara a avea o sustinere buna.Incepand de la stalp pana la blocul de masurare si protectie (BMP sau BMPT) se vor utiliza cleme de fixare la stalp de tip ENEL, conductor coaxial sau TYR de tip ENEL, in mare parte se lucreaza cu materiale provenite din Italia.

Am lucrat in executare de bransamente electrice Bucuresti si am enumerat cateva cunostinte de baza asimilate in executare de bransamente electrice. Am enumerat in articol pe scurt cerintele de executare actuale de bransamente electrice.